Sznes szvek

Alapveten Pralin Zsuzsitl lestem el a fehrcsoki rlt, liofilizlt gymlccsel trtn sznezsnek tlett. Eperrel mkdtt is szpen.





A srga sznt mangbl szerettem volna nyerni, de nem talltam belle liofilizlt, csak aszalt verzit, aminek llaga viszont inkbb az aszalt szilvhoz hasonl, ezrt rlni kptelensg. De nyugi, nem veszett krba az sem, ment a tltelkbe. A srgtshoz vgl rlt, liofilizlt barackot kevertem a csokiba. Sajnos elg kese lett, gy rsegtettem pici telfestkkel.




A tltelkek az alapjn a recept alapjn kszltek, amit a rubycsoki tanfolyamon tanultunk.

Az epreshez fagyasztott epret olvasztottam, majd turmixoltam le,



a mangshoz konzervbl nyertem a prt.

Futottam mg egy krt rozzsel gyben is. A korbbi dzsemfix helyett zselatint hasznltam (100 g borhoz 1,5 lapot), ami remek llag zselt eredmnyezett. Ezzel rtegeztem az epres ganzs egy rszt (egy pohrban modelleztem is).




De az igazi sikertrtnet a mangs lett, mert a fehrcsoki alap tltelket remekl megbolondtottk a savanyks aszalt mangkockk.



Ami viszont mindkt kr vitathatatlan ernye, az a mutats, fnyes kls. Azon nehz fogst tallni.
