Az tel, ha japn s vgre nem szusi

A keleti kultrk (ezen bell is elssorban Japn) irnti rajongsom mindenki szmra nyilvnval.
Ezrt is ugrott r Hajni a lehetsgre, amikor a Bourbon konyha japn fzestet hirdetett. Ami ltal tgulhat az orszg gasztrokultrjval kapcsolatos ltkrnk, mert nem makikrl meg nigirikrl szl, hanem mindenfle egyb fogsokrl.
Egy nlunk l, helyes japn hlgy, Tomomi vezetett be minket a rejtelmekbe.

Munkamegosztsunk a kvetkez volt: Hajni a sf, n pedig ... a balkeze. Na meg a marketingesnk, a fotsunk, tovbb n vettem magamra a japn-magyar bartsg polsnak des terht is.

Kt ra alatt fztnk vgig egy komplett mensort: miso levest, spent gomat (blansrozott spent pirtott szezmmaggal s szjs szsszal), csirke nanbant des s tartrszsszal (olajban sttt, prizsi bunds falatkk), dis mochit (ragacsos rizslisztbl s vzbl fztt nyls gezemice dival), tovbb elsajttottuk az igazi japn rizs ksztsnek fortlyait ... sparos rizott rizsbl. Rengeteg jfajta alapanyaggal tallkoztunk (a szja feldolgozsnak megannyi mdozatval persze) s bdletes mennyisg szennyes ednyt termeltnk (ejjj de szp tud lenni, ha mg a mosogatgpbe sem neknk kell bepakolni).




Remekl szrakoztunk, teljesen kizkkentnk az rlt, prgs nap gytrelmeibl. Vgl jt falatoztunk s elhatroztuk, hogy a ftelt egyszer otthon is elksztjk. Br azt is megtanultuk, hogy japnknl nincs ilyen kategria, mert mindent esznek mindennel. Na j, a desszertet azt csak utlag.


|