Vaj is, sajt is

Kollganm kzelg szlinapja kapra jtt ahhoz, hogy kiprbljam Cupcake Jemma mascarpons-vajas krmjeit.
A mascarpone 250 g-os kiszerelshez igaztottam az arnyokat, gy 118 g vajra, 618 g porcukorra s 104 g minsgi fekete csokira volt szksgem.
Korbban mindig 70%-os Lindt csokit vsroltam, de nemrg kiszrtam ezt a fajtt, azta mindenbe ezt rakom.
A krmek gy kszlnek, hogy kihabostjuk a szobahmrsklet vajat s a mascarpont, majd hozzadagoljuk az tszitlt porcukrot (gyakorlatilag gy jrtam el, mint a vajkrmnl szoktam). A csokishoz ezutn keverjk hozz a vzfrd fltt megolvasztott, majd lehttt csokoldt.




A pontos arnyok:
Fehr krm
69 g vaj
111 g mascarpone
389 g porcukor
Csokis krm
49 g vaj
139 g mascarpone
229 g porcukor
104 g tcsoki
Ennyi krmhez kt tepsit stttem ebbl a muffinbl (a hozzval olajat persze vajra cserltem), aminek nagyon jpofa pink sznt adott a DM-es bio cklal (az zn nem lehet rezni).





A fehr krm meglehetsen semmilyen, ellenben nagyon des. A csokis viszont kifejezetten finom s nagyon jl passzol ehhez a tszthoz.
Az nnepelt pedig knnyekig meghatdott a meglepetstl. Mr ezrt megrte.
